Cégvezetői stratégia és a csapatmunka

Piroska Gyula

Piroska Gyula

2013. 11. 27. 18:21 2013. 11. 27. 18:21
Szóljon hozzá! Szóljon hozzá! (1 hozzászólás)

stratégia a prosperáló cégértA felelős cégvezető nehéz feladatai közé tartozik a csapatépítési stratégia. El kell döntened, kit veszel fel, kit képezel tovább, kit léptetsz elő és így tovább. Akkor válik igazán össszetetté a cégvezetői stratégia, amikor nem csak a képességekre és a teljesítményre kell figyelned, hanem arra is, hogy a csapatod egésze működőképes legyen.

Gondolkodtál már rajta, mi a hosszú távon kifizetődő stratégia?

   Van egy nagy dilemmája az ügyfeleim nagy részének. Mit kezdjen egy olyan munkatárssal, aki kiváló a saját posztján, de nem illik a csapatba. Mondjuk, mint értékesítő jó statisztikákat hoz, de rombolja a csapatot, nem csapattaghoz méltóan viselkedik, vagy valami etikátlanságot csinál. Kirúgja az egyik legjobban teljesítő alkalmazottat vagy tűrje, hogy az  aláássa a morált?

   Azt látom az ügyfeleimnél, hogy hosszú távon soha nem lett jó vége, amikor egy ilyen ember bent maradt a csapatban. Én is jártam így sok évvel ezelőtt az egyik értékesítőmmel. A legtöbbet hozta az értékesítők közül. Viszont a hátam mögött titokban elkezdte pénzért konzultálni az egyik ügyfelemet.

   Később magától elmondta. A magas statisztikái miatt elnéztem neki. Nem tetettem vele jóvá. Fél év múlva egy csomó pénzt kért kölcsön az egyik ügyfelemtől. Szépen lecsavarta magát, már nem tudtam megmenteni.

Lehet csapatban, mégis külön dolgozni?

   Van olyan ügyfelem, aki azzal a stratégiai újítással próbálkozott, hogy külön folyosórészre költöztette az egyik kollégát, elkülönítve a többiektől. Mégse működött hosszú távon, mert a hülyeségeivel állandóan rombolta a csoportot.

   Egy csapat nem egyénieskedő sztárokból vagy primadonnákból áll, hanem egymást segítő csapattagokból. Lehet, hogy nagy sztár az illető a saját posztján, de ha közben a csapatszellemet állandóan tönkreteszi, összességében biztos, hogy többet árt, mint használ. Ezért a legjobb stratégia, ha mindig a csapat érdekét helyezed előtérbe.

Ne tűrd meg hosszú távon a nem igazi csapattagokat, akármilyen jók is a posztjuklon!

További cégvezetői tanácsokat szeretnél? Gyere el próbatréningemre!

 


Eddig 1 hozzászólás született.

Én is hozzászólok!

Itt tudsz hozzászólni!


Szabályok:

1. Vállald a neved!
2. Ne írj olyat, ami törvényt vagy közerkölcsöt sért.
3. Légy udvarias és kedves!
4. Tegeződj!

Lájkolj Facebookon!

Piroska Gyula Tréning: Budapest, 1139 Lomb utca 31/B. - Telefon: +36-1-231-0639 E-mail: iroda@piroskagyulatrening.hu
Adatvédelmi nyilvántartási száma: 02623-0001