Csapatépítő játékok

Piroska Gyula

Piroska Gyula

2009. 08. 04. 13:56 2009. 08. 04. 13:56
Szóljon hozzá! Szóljon hozzá elsőként!

Csapatépítő játékok célja

A csapatépítő játékok céljáról eszembe jut egy vicc. Két ember utazik az óceánjáró hajón, 1500 km-re van a legközelebbi part, az egyik rohan oda a másikhoz. Nagy baj van Gazsi! Hát mi baj van Rudi komám? Süllyed a hajó, süllyedünk! Hát minek izgulsz, nem a tiéd! Ön láttott már ilyet? Mennyire épelméjű gondolkozásmód? Ja.

A csapatépítő játékok kiválasztásánál a szakma elég érdekes módon választ. Például: Rendezzünk humoros szellemi vetélkedőt a cégben dolgozó nők és férfiak között. Vagy másszuk meg a kenesei magaspartot a gonosz szellem után kutatva. Vagy csináljunk kötélhúzást, zsákban futást, akadályversenyt. Vagyis futkározzunk és izzadjunk együtt az alkalmazottal. Vagy menjünk el raftingolni. Ezek a csapatépítő játékok tennének helyre egy céget? Talán ezek a tréningek ténylegesen növelik a csapatszellemet? Szerintem nem eléggé.

A csapatépítő játékok keresésekor erre figyeljen!

A csapatépítő játékokkal sokszor az a gond, hogy a közös cél, ami alapján kialakul egy ilyen tréningen a csapatszellem, egy mesterséges és ideiglenes cél. És nem ritkán még romboló is, mert mondjuk a vezető megszívatása, vagy a cég másik részlegének a legyőzése a cél. A való élet, a mindennapi munka viszont nem erről szól.

Az igazi csapatépítő játék maga a hétköznapokban zajlik. Hogy ez jól menjen, ehhez a csapatépítő tréningeken és alkalmakon a valós közös célokat kell meghatározni és erősíteni a dolgozókban. A szervezetben meglevő egyéni célokat fontos összhangba hozni a szervezet céljaival, mert a cég üzleti küldetése csak így váltható valóra.

A munkatársak elkötelezettségének folyamatos erősítése tehát a vállalat legfontosabb hosszú távú feladatainak egyike. De hogyan biztosítható az alkalmazottak számára egyszerű módon a folyamatos csapatépítés, miként akadályozható meg fásulttá válásuk?

A csapatépítő tréningeket évtizedek óta alkalmazzák, bár sokszor nem nagy sikerrel és hatékonysággal. Ennek az legfőbb oka, hogy nem valós cél alapján kell a csapatépítő játkokban részt venni, az együttműködést gyakorolni.

A csapatmunka erősítését, a készség- és tudásfejlesztést szolgálják az általam kínált, a vállalkozása lehetőségeit és szükségleteit figyelembe vevő csapatépítő tréningek, amelyeken rengeteg olyan témát tárgyalunk, ami közös célt ad valamennyi dolgozónak, viszont egy valami teljesen hiányzik: a csapatépítő játék.

Lájkolj Facebookon!

Akik már letöltötték az ingyenes Cégvezetői túlélőcsomagot, azt mondják, hogy:


“Cégvezetőként a mindennapok során tudom hasznosítani a tanácsokat a Cégvezetői túlélőcsomagból. Gyakor-
latias oldalról mutatja be a cégvezetési szituációkat.”

Csányi Sándor ügyvezető
Jó Közérzet Központ

Tetszik, letöltöm!

“A Cégvezetői túlélőcsomag egyszerűen érthető, gyakorlatias és logikusan felépített. Ráadásul kifejezetten szórakoztató stílusban íródott. “

Gaal Zsuzsa ügyvezető
Alkalmazott Oktatástan Kht.

Én is kérek a szórakoztató írásokból és videókból!

“A Cégvezetői túlélőcsomag jól felépített rendszerű, lényegre törő és olvasmányos. Mikor bizonyos dolgokra rádöbbenti az embert, kínál megoldást is.”

Mikóczi Tamás ügyvezető
Nordland Víz- és Uszodatechnika Kft.

Nekem is kell a Cégvezetői túlélőcsomag!

“Az írásaid sziporkázó humorral és kegyetlen iróniával festik le a cégvezetők mindennapjait. Nagy adag valóság-ismeret van bennük és jobban csíp mint a mexikói chilis bab.”

Ráczné Tölli Valéria ügyvezető
Asparagus Kft.

Kérek én is a remek ingyenes oktatóanyagokból!

“Piroska Gyula szövegeit mindig érdemes elolvasni. Mozgósító erejűek, a holt is feltámad tőlük. És ami a fő: pozitívak.”

Tóth Tamás ügyvezető
Új Média Kft.

Letöltöm a Cégvezetői túlélőcsomagot!

Ha esetleg még nem töltötte le az ingyenes Cégvezetői túlélőcsomagot, akkor most feltétlenül töltse le!

Letöltöm a Cégvezetői túlélőcsomagot!

Piroska Gyula Tréning: Budapest, 1139 Lomb utca 31/B. - Telefon: +36-1-231-0639 E-mail: iroda@piroskagyulatrening.hu
Adatvédelmi nyilvántartási száma: 02623-0001